REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmRomânii de peste hotare vor putea viziona online „Maria, Regina României”


     Maria, Regina României, regizat de Alexis Sweet Cahill, poate fi vizionat și online, pe VIMEO. Filmul poate fi închiriat pentru o perioadă de 24 de ore de pe orice teritoriu, în afara României, pentru un cost de 5$, și este disponibil cu trei variante de subtitrări (engleză, franceză și română).
     După numeroase proiecții în țară, în prezența echipei și a actorilor, după ce a câștigat Premiului publicului la Festivalul Les Films de Cannes, în secțiunea Avanpremierele Toamnei, Maria, Regina României a devenit unul dintre cele mai de succes proiecții istorice din ultimii ani. După prima săptămână de proiecții, filmul s-a situat pe primul loc în topul Cinemagia, dacă luăm în calcul numărul copleșitor de spectatori.
     „În esență, acest film este povestea unei femei hotărâte ce devine eroina unei întregi nații. Amploarea producției a fost extraordinară, iar printre membrii echipei a existat un sentiment profund că pășim pe terenuri noi, poate nu din punct de vedere cinematografic, dar cu siguranță din punct de vedere al emoției ce se transmite atunci când tu ești cel care relatează o parte din trecutul României. Și nu o parte oarecare, ci una atât de mult timp ascunsă și evitată”, declară regizorul Alexis Sweet Cahill.
     Realizat după ideea lui Brigitte Drodtloff, alături de coscenarista Maria-Denise Theodoru, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran de Ioana Manea, alături de regizorul Alexis Sweet Cahill. Din distribuție fac parte actori români, francezi și englezi: Roxana Lupu (Regina Maria), Daniel Plier (Regele Ferdinand), Anghel Damian (Prințul Carol al II-lea), Adrian Titieni (Ion I.C. Brătianu), Emil Măndănac (Prințul Știrbey), Ronald Chenery (Georges Clemenceau), Philippe Caroit (Contele de Saint-Aulaire), Richard Elfyn (Lloyd George), Patrick Drury (Woodrow Wilson).
     Detalii: Maria, Regina României // VIMEO
(09.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian titieni, alexis sweet cahill, anghel damian, maria, regina romaniei film, roxana lupu

Opinii: