REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Program aniversar „10 ani de NexT” și „Festival Friends”


     Cea de-a 10-a ediție NexT (7-11 aprilie) se deschide cu un program aniversar – „10 ani de NexT” –, ce va include cinci scurtmetraje ambițioase de la edițiile anterioare ale festivalului.

     În acest calup sunt și scurtmetrajele unor cineaști care au căpătat recunoaștere internațională în urma participării la NexT, doi dintre ei regăsindu-se pe lista nominalizaților la Premiile Academiei Americane de Film din 2016. Lázsló Nemes (Fiul lui Saul) a câștigat premiul pentru regie „Cristian Nemescu” (2010) cu scurtmetrajul Cu puțină răbdare/ Türelem, iar Deniz Gamze Ergüven, nominalizată la Oscar pentru Mustang, a primit aceeași distincție pentru  O picătură de apă/ Bir damla su, la prima ediție NexT.
     Filmele vor fi proiectate joi, 7 aprilie, la Muzeul Țăranului Român, imediat după gala de deschidere, la ora 20.00.
     Ca în fiecare an, NexT găzduiește și programul „Festival Friends”, iar ediția de anul acesta aduce două dintre proiectele înscrise la The Pitch (2014  și 2015): 4 1/2 simțuri, regia Raluca Răcean Gorgos și Ion Aramă, și Azi nu, în regia Cristinei Iliescu. Cele 10 scurtmetraje ale prietenilor festivalului vor fi proiectate în două calupuri duminică, 10 aprilie, de la ora 15.00, respectiv 18.00, la Cinema Elvire Popesco.
     Detalii: Nexfilmfestival.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 10 ani de next, deniz gamze ergüven, festival friends next, laszló nemes, next 2016

Opinii: