REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrimul episod din „Umbre” II, în avanpremieră la TIFF 2017


     Serialul original HBO Europe, produs în întregime în România, Umbre, se întoarce cu un nou sezon. Înainte de premiera din toamnă de la HBO și HBO GO, primul episod va avea avanpremiera pe 8 iunie, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.
     Cel de-al doilea sezon este scris de scenaristul și regizorul Bogdan Mirică, câștigător al premiilor FIPRESCI și Gopo pentru lungmetrajul său de debut, Câini. Regia celor 6 episoade ale sezonului al doilea este semnata de Bogdan Mirică și Igor Cobileanski.
     Finalul primului sezon îl surprinde pe Relu (Şerban Pavlu) în momentul în care, pentru a scăpa din situația complicată în care se află, face o înțelegere cu Toma (Dorel Vişan) – capul mafiei constănțene – ca să-l lichideze pe Căpitanu’ (Doru Ana). Dar odată ce află că fiica sa, Magda (Mădălina Craiu), așteaptă un copil cu Teddy (Gabriel Huian), fiul Căpitanului, va mai putea Relu să-și păstreze promisiunea și ce consecințe vor avea deciziile sale? Pentru a face lucrurile și mai complicate, în ecuație apare un nou jucător, Emilian, un polițist cu personalitate volatilă, care are alibiul legii pentru a comite fapte ilegale.
     La vizionarea primului episod în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania vor fi prezenți regizorii Bogdan Mirică și Igor Cobileanski, producătorii HBO și Multi Media Est, precum și o parte din actorii serialului, Șerban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Sergiu Costache, Doru Ana, Mădălina Craiu, Gabriel Huian, Silvana Mihai.
     Producătorul executiv al serialului UMBRE este Wayne Henry, iar producători sunt Alina David, HBO și Dragoș Vîlcu, Multi Media Est. Steve Mathews și Antony Root sunt producători executivi din partea HBO Europe. Sezonul 2 va avea premiera în această toamnă în cele 19 țări care fac parte din HBO Europe.
     Serialul este bazat pe Small Time Gangster, un format creat de Boilermaker Burberry și licențiat de DRG Formats.
     Detalii: TIFF
(04.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: avanpremiera umbre ii, hbo europe, maria obretin, serban pavlu, tiff 2017, umbre sezonul 2

Opinii: