REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Prima noapte”, câștigător al competiției naționale la Filmfest Dresden


     Prima noapte (regia Andrei Tănase) a câștigat marele premiu al Competiției naționale la cea de-a 29-a ediție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj de la Dresda – Filmfest, unul dintre cele mai importante festivaluri europene dedicate filmului scurt. Co-producția româno-germană a obținut trofeul în valoare de 20.000 de euro, oferit de Ministry for Science and the Fine Arts Promotion al landului Saxonia.
     „Un moment special din viața unui tânăr. Unul pe care ni l-am fi imaginat cu totul altfel. Iar el, neajutorat, reacționează exagerat. Regizorul dezvăluie cu multă sensibilitate fragilitatea identității masculine în procesul maturizării și aruncă din când în când un ochi la un mediu social anume. Un film care surprinde autentic un moment. Un film care rămâne cu tine,” a fost motivația juriului Filmfest Dresden.  
Intriga filmului este scurtă, însă complicațiile ei – multiple. Ziua de naștere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată. Din distribuție fac parte: Alfredo Minea, Cristiana Luca, Mimi Brănescu și Elvira Deatcu.
     Anul trecut, Prima noapte a concurat și pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj în secțiunea Orizzonti a Festivalului de la Veneția. Filmul este un scurtmetraj independent, co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet și ARTE/ SWR Germania.
     Detalii: www.librafilm.net
(10.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei tanase, dresda filmfest 2017, prima noapte film, scurtmetraje romanesti independente

Opinii: