REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPrima lecție din programul „Filme pentru liceeni”, octombrie 2015


     Proiectul de educație cinematografică „Filme pentru liceeni” a avut prima sesiune pe 20 octombrie, la Cinema Elvira Popescu. Filmul propus liceenilor a fost Vielen Dank für nichts, la care au lucrat, ca regizori, Oliver Paulus (absolvent de regie) și Stefan Hillenbrand, care e specializat în criminologie și psihiatrie. Filmul a fost propus de organizatori pentru că poate reprezenta un bun punct de pornire în discuția despre prejudecăți împotriva persoanelor cu dizabilități și despre delicvența juvenilă, violența verbală sau fizică în diferite grupuri sociale.
     Discuția ulterioară vizionării filmului a fost moderată de actrița Carmen Lopăzan, care ne-a răspuns câtorva întrebări legate de program.
     „Filme pentru liceeni” este o inițiativă a Asociației Macondo, în colaborare cu Lanterna Magică, care desfășoară activități dedicate educației cinematografice în Elveția. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite în reportajul realizat de AaRC cu ocazia lansării din luna iulie.  
 
Imagine: Dan Țuculescu
 

Cuvinte cheie: asociatia macondo, carmen lopăzan, educație cinematografică liceeni, filme pentru liceeni

Opinii: