REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPreședintele Franței suspendă toate festivalurile până la mijlocul lunii iulie


     Emmanuel Macron a declarat într-un interviu televizat că starea de urgență din Franța va fi prelungită până pe 11 mai, însă că festivalurile și evenimentele care implică mulțimi mari de spectatori nu-și vor putea relua activitatea decât la jumătatea lunii iulie, iar asta într-un caz bun. Acest lucru pune Festivalul de Film de la Cannes sub semnul întrebării - ediția din acest an ar fi trebuit amânată până la sfârșitul lunii iunie / începutul lunii iulie. 

     Organizatorii de la Cannes au spus anterior că festivalul trebuie să primească undă verde de la autoritățile publice pentru a amâna a 73-a ediție până la sfârșitul lunii iunie / începutul lunii iulie. Amânarea festivalului și mai târziu, în iulie sau august, ar fi complicată, deoarece Cannes este o destinație populară de vacanță din care turiștii încep să plece pe 4 iulie, iar sezonul festivalier de toamnă este deja încărcat cu festivalurile de la Veneția, Toronto și San Sebastian. Echipa de organizare de la Cannes nu a comentat declarațiile lui Macron.
Detalii: Variety

(14.04.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: covid-19, emmanuel macron, festivalul de film cannes 2020

Opinii: