REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPremiile Uniunii Cineaștilor din România pentru 2018


     Uniunea Cineaștilor din România acordă, de 47 de ani încoace, recompense pentru realizările din anul anterior. La ediția din 2019 a Galei Premiilor UCIN, organizată în sala Teatrului Național ”IL Caragiale” din București, au fost premiate producțiile cinematografice ale anului 2018.
     Marele Premiu și Trofeul UCIN au fost câștigate de Moromeții 2, fim regizat de Stere Gulea și produs de Libra Film. Juriul prezidat de Cristi Puiu a acordat Premiul Special al Juriului producției Touch Me Not, regizată de Adina Pintilie și produsă de Manekino Film.   
     Regizorul Laurențiu Damian, președinte UCIN, a înmânat Premiile de Excelență și Premiul Președintelui.
     Au fost prezentate premiile pe categorii, dar și premiile Asociației Criticilor din România pentru publicistică de film.
     Componența juriului din acest an: Cristi PUIU, regizor, președintele juriului, Manuela CERNAT, critic și istoric de film, Aura CORBEANU, expert cultural, Dan DEDIU, compozitor, Iosif  DEMIAN, regizor, Dana DUMA, critic de film, Radu IGAZSAG,  regizor film animație, Melania OPROIU,  monteur film, Adrian SILIȘTEANU regizor, scenarist, producător, Tora VASILESCU, actriță, Varujan VOSGANIAN,  scriitor.
     Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, producător Revolver Events.
Imagine: Valeriu Ciubotaru, Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: gala premiilor ucin 2019, laurentiu damian, morometii 2 film, premiile ucin pentru 2018, touch me not film, uniunea cineastilor din romania

Opinii: