REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film19 scurtmetraje horror la Festivalul de Film Horror&Fantastic Lună Plină


     19 scurtmetraje din 15 țări vor fi văzute la următoarea ediție a Festivalului de Film Horror&Fantastic Lună Plină, care va avea loc între 10 și 13 august la Biertan, județul Sibiu.
     Filmele vor fi împărțite în trei calupuri și vor rula de joi până sâmbătă de la ora 22.00, la cinema Vertigo. În puțin peste trei ore, cinefilii vor descoperi cum e cu oamenii-țap în Canada, până unde merge gelozia în Germania, cum se simte paranoia în Italia, și cât de curioase sunt florile din Indonezia. Vor mai afla și povestea unei toalete magice din Taiwan, cum se salvează o prințesă pe repede-înainte în Olanda, dar și cum faci rost de hârtie igienică în timpul unei apocalipse cu zombie.
     Dintr-un total de peste 1350 de scurtmetraje înscrise, selecționerul și criticul de film Cătălin Mesaru a ales cu greu 19. „A fost o sarcină absolut rudă cu nebunia să aleg doar câteva scurtmetraje pentru cele trei calupuri. Au rămas extrem de multe pe dinafară. Short list-ul inițial conținea 135 de titluri. Din păcate, însă, niciunul dintre aceste 19 scurtmetraje nu este românesc, românii nu sunt încă frate cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul să fac slalom prin măcar 10-20 de titluri autohtone și să-mi pun probleme apropo de câte scurtmetraje horror românești sunt prea multe într-un calup,” spune Cătălin Mesaru.
     Nu lipsesc de la „Lună Plină” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room”, atelierele fantastice sau târgul de produse tradiționale și hand-made. Cinefilii au la dispoziție, pentru cazare, pensiunile din zonă, dar și un camping modern.
     Detalii: www.lunaplinafestival.ro // facebook
(20.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biertan, catalin mesaru, festivalul de film horror&fantastic; luna plina, luna plina 2017, scurtmetraje horror

Opinii: