REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFestivalul Luna Plină 2017 – cine-concert „Femeia în lună”


     Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror&Fantastic Lună Plină va începe pe data de 10 august, la Biertan, județul Sibiu. Lună Plină a primit anul acesta un număr record de filme înscrise: aproape 1500 de lungmetraje și scurtmetraje, total amețitor din care va ieși la suprafață o selecție, semnată de criticul de film Cătălin Mesaru, cât să asigure patru zile (10-13 august) de coșmaruri pe toate gusturile.
     Filmele vor rula în aer liber în Grădina Méliès, Cinema Vertigo, în interior la Sala Karloff și la Căminul Cultural din Biertan.
     Un eveniment important al acestei ediții va fi cine-concertul CelloFun - Femeia în lună. Frau im Mond își are originile în studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din părinţii astronauticii moderne, născut (1894) chiar în județul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrările profesorului privind posibilitatea explorării spaţiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia în lună, care apoi a constituit baza scenariului după care s-a turnat filmul lui Fritz Lang.
     Filmul este precedat de fragmente din două filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor şi a zborului în spaţiu: Verdens Undergang (Sfârşitul lumii, 1916, regia August Blom) şi Himmelskibet (O călătorie pe Marte, 1918, regia Holger-Madsen).
     Proiecţia este însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, o formulă electro-acustică creată special pentru re-construcţia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtură între foley şi improvizaţie live.
     Detalii www.lunaplinafestival.ro // facebook
(11.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cellofun, cine-concert, festivalul de film horror & fantastic luna plina, frau im mond film, fritz lang, luna plina 2017

Opinii: