REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmPELÍCULA – Latin America Film & Experience între 14 și 18 septembrie, la București


     Între 14 și 18 septembrie, va avea loc prima ediție a festivalului PELÍCULA – LATIN AMERICA FILM & EXPERIENCE, organizată de FREEALIZE, la București.
     Principalele locuri de desfășurare sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes și POINT.  Vor fi proiectate 15 filme care sunt strâns legate de America Latină (produse în una dintre țările din America Latină/coproduse/vorbesc despre subiecte, oameni, locuri din această zonă), dintre care 8 sunt proiectate în premieră absolută în România. Programul complet al filmelor va fi disponibil pe data de 25 august 2016.
     În fiecare an, evenimentul va avea în focus una dintre țările din America Latină, iar anul acesta această țară este Chile. Ca urmare, cu sprijinul Ambasadei Chile la București, vom proiecta anul acesta 3 filme de lungmetraj din această țară: Talion (regia Martín Tuta), El boton de nacar (regia Patricio Guzmán), La memoria del aqua (regia Matías Bize ), iar în deschiderea festivalului am pregătit publicului filmul Historia de un oso (egia Gabriel Osorio), scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu Oscar.
     Ca evenimente integrate în festival, vor avea loc sesiuni de întâlniri cu publicul ale căror invitați vor fi prieteni ai festivalului care au călătorit în cel puțin o țară din America Latină sau provin dintr-una din țările din această zonă. De asemenea, festivalul va găzdui seri de fiesta, milonga, demonstrații de dansuri din America Latină, degustări și o mulțime de întâlniri frumoase (programul complet al evenimentelor va fi disponibil pe data de 2 septembrie 2016).
     Detalii: Facebook
(18.08.2016)

Cuvinte cheie: chile, freealize, patricio guzman, pelicula latin america film & experience 2016

Opinii: