REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmP.O.V.E.S.T.E. - atelier cu Paul Mureșan, la Anim’est 2015


     Festivalul de Film de Animație Anim’est coordonează o serie de evenimente pentru tineri profesioniști și pentru publicul interesat de tehnica animației. În afară de Animation Worksheep, la Anim’est 2015 s-au desfășurat alte câteva proiecte educaționale: Project Worksheep (un pitch care îi aduce câștigătorului 1000 $, în cadrul căruia participanții lucrează pe scenariu și prezentare împreună cu profesioniști din industrie), Minimest (un atelier pentru copii, susținut de Ion Aramă şi Sergiu Chivriga) şi P.O.V.E.S.T.E. (pentru adolescenţi).
     Cei 10 elevi înscriși la workshop-ul P.O.V.E.S.T.E. l-au avut ca trainer pe Paul Mureșan, care anul trecut a câștigat premiul competiției de scurtmetraje românești de la Anim’est și concursul The Pitch din cadrul NexT IFF 2015, cu proiectul Mamă, tată, vreau să vă spun ceva. Paul a luat și premiul Project Worksheep la ediția de anul acesta.  
     Atelierul a  avut loc la Re:Animation Hub, la Carol 53, pe durata a patru zile în care copiii au învățat să lucreze cu diferite tehnici de desen. La sfârșitul programului, ei au organizat o expoziție la Cinema Studio, în seara în care erau proiectate filmele din competiția românească.
     În timpul atelierului, le-am făcut o vizită lui Paul și copiilor și am aflat mai multe despre cum s-a desfășurat programul și ce au lucrat pentru expoziție.
 

Imagine: Dan Țuculescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animation workshop with paul mureșan, animest 2015, atelier animatie elevi, paul muresan, program educational

Opinii: