REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



One World Romania se pregătește de cea de-a 10-a ediție


     Luni 13 martie, începând cu ora 19:30 va avea loc la Cinema Pro evenimentul de deschidere al celei de-a 10-a ediții a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania.
     În deschiderea festivalului,  artistul Cosmin Manolescu va coregrafia frica – tema centrală a festivalului, folosindu-se de coloana sonoră a filmelor din programul One World Romania. După spectacolul de dans va avea loc proiecția scurtmetrajului Patriotic Lesson, în prezența regizorului Filip Jacobson. Seara se va încheia cu o discuție despre documentar imaginată și pusă în scenă de dramaturgul Gianina Cărbunariu și actorii Ilinca Manolache, Bogdan Zamfir și Gabriel Răuță (fragment din spectacolul „Artists Talk”).
     Intrarea la evenimentul de deschidere este liberă.
     Tot luni vor începe proiecțiile și în trei dintre locațiile festivalului – Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco și Cinema Union.
     În pregătirea festivalului de anul acesta, duminică 12 martie, One World Romania vă așteaptă la Teatrul Replika pentru o reprezentație specială a spectacolului de teatru „Calul alb”. Spectacolul, subintitulat „Scurtă istorie a urii (2016-1944)” este realizat de Ioana Păun, după un text de Smaranda Nicolau și o investigație jurnalistică realizată de Laura Ștefănuț. „Calul alb” este un one-woman-show susținut de Ilinca Manolache, cu inserții de muzică live compusă de Diana Miron.
     Detalii: One World Romania
(07.03.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: centrul de teatru educational replika, documentare romanesti, festival de documentar si drepturile omului, one world romania 2017

Opinii: