REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmO privire în culisele DreamWorks și Fantastic Mr. Fox, la Anim’est 2016


     O serie de animatori consacrați pe plan internațional sau activi în industria autohtonă vor fi prezenți la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est.

     Pentru prima dată, gazda demersurilor educaționale ale Anim’est – concretizate într-o serie de prezentări, masterclass-uri și ateliere – este Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, un proiect ambițios de cercetare în domeniul artelor şi cinematografiei al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale.
     Un highlight al listei de invitați la festival, anul acesta, este Shelley Page, unul dintre cei mai longevivi membri ai celebrului studio de animație DreamWorks Animation, care va susține un masterclass despre Character Design & Development for Animation. Shelley va face parte, la ediția aceasta, și din juriul competițiilor de scurtmetraj internațional și scurtmetraj studențesc.
     Un eveniment de interes pentru oricine își dorește să descopere procesul din spatele producției unui lungmetraj de animație stop-motion este întâlnirea cu Anthony Farquhar-Smith, key-animator al unor lungmetraje premiate, precum Corpse Bride (regia Tim Burton) sau Fantastic Mr. Fox (regia Wes Anderson). Anthony va juriza competițiile de lungmetraj internațional și scurtmetraj românesc și va susține prezentarea de neratat Stop Motion, Roald Dahl and Wes Anderson. How three very different things combined to make The Fantastic Mr. Fox..
     În plus, o serie de invitații în culisele animației belgiene vor face parte din programul Anim’est 2016. Vor fi prezenți la București Eric Goossens, fondatorul Walking The Dog, unul dintre cele mai importante studiouri de animație belgiene, Vincent Gilot, șeful catedrei de animație al școlii La Cambre, una dintre cele mai importante instituții de arte și design din Belgia, Ben Stassen, regizor și producător al animației 3D Robinson Crusoe și Eric Franssen, directorul Wallonie Bruxelles Images.
     Anul acesta, Vincent Gilot va organiza un atelier pentru tinerii animatori aflați la festival, alături de un grup de studente de la școala La Cambre. Mai multe detalii urmează să fie anunțate în curând.
     Cei mici (8 – 12 ani) vor avea și ei ocazia de a participa la ateliere demonstrative de stop-motion, pixilation și cut-out (hârtie), în compania trainerilor Serghei Chiviriga, Ana Dobrescu și Ion Aramă. Participarea va fi gratuită,  iar detaliile despre înscriere pot fi solicitate la ana@animest.ro. De asemenea, în ambele weekenduri ale festivalului, între prima și a doua proiecție de film, micii spectatori vor fi invitați la ateliere creative, pornind de la temele și personajele filmelor vizionate. Acestea vor fi ținute de Clubul Meu - Ateliere Recreative Tei, de Teatrul Ion Creangă și de Marta Curteanu, actriță / entertainer pentru copii, iar participarea va fi gratuită și nu va necesita înscriere.
     Detalii: Animest.ro
 
(29.09.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2016, anthony farquhar-smith, cinetic, inivtati animest, masterclass, shelley page

Opinii: