REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmNexT 2016 – Scurtmetraje Arthouse și „Focus: Țările Nordice”


     Cea de-a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film Next (7-11 aprilie) aduce pe ecran cele mai interesante scurtmetraje nordice ale ultimilor ani și cel mai nou film în regia lui Paul Thomas Anderson.
     Arthouse Shorts prezintă scurtmetraje regizate de cineaști consacrați ale căror filme sunt prea sonore pentru a fi incluse în competiție, dar prea bune ca să lipsească din festival. Selecția de anul acesta include Junun (regia Paul Thomas Anderson), Excursions (regia Denis Cote) și Take What You Can Carry (regia Matt Porterfield), care vor fi proiectate luni, 11 aprilie, la Elvire Popesco, de la ora 20.30.
     În secțiunea „Focus: Țările Nordice” regăsim Syndromeda, despre un personaj captiv între vis și realitate, A Simpler Life, care examinează impactul tehnologiei asupra unui cuplu de vârstă mijlocie, Artun, despre un băiat aflat în căutarea primului sărut, și Say Yes and Dance, un film al cărui personaj principal merge la un interviu de angajare pentru un job pe care nu-l dorește. Selecția pentru acest program a fost realizată de Massimiliano Nardulii în colaborare cu Jukka-Pekka Laakso. Proiecția are loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 18.30, la Cinema Elvire Popesco.
     Detalii: Nextfilmfestival.ro
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arthouse shorts, elvira popescu, focus tarile scandinave, next 2016

Opinii: