REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Monștri.”, de Marius Olteanu, câștigător la Sofia și proiectat la Istanbul


     Monștri., lungmetrajul de debut al regizorului Marius Olteanu, câștigător al Marelui Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia (7-17 martie 2019), este proiectat la Festivalul Internațional de Film de la Istanbul IKSV (5-16 aprilie), în cadrul secțiunii Young Masters. Regizorul Marius Olteanu este invitat la întâlnirea cu publicul.
     Premiul de la Sofia vine după ce, patru ani la rând, titlul a fost câștigat doar de filme din Bulgaria. Acesta este cel de-al doilea premiu obținut de Monștri., primul fiind Premiul Publicului acordat de ziarul Tagesspiegel în cadrul Berlinalei 2019.
     Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător ”, Monștri. este o poveste de dragoste atipică, construită ca un puzzle care îi face pe oameni să reflecteze la propria lor persoană, la alegerile pe care le fac. Lungmetrajul îi are în distribuție pe Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.
     Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu. Filmul este distribuit în cinematografe de Transilvania Film.
     Detalii: facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: marius olteanu regizor, monstri film, we are basca

Opinii: