REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMonika Werkstatt, la DokStation 2


     Patru artiste ale scenei electro din Berlin vin la DokStation Music Documentary Film Festival (14 – 17 septembrie 2017, București).
     Monika Werkstatt este un grup de muziciene, sub marca Monika Enterprise inițiat de Gudrun Gut. Împreună au lansat un dublu album numit Monika Werkstatt și călătoresc cu acest material, într-un spectacol ce amestecă lucrările lor individuale cu cele colective, însoțite de improvizații. De asemenea, spectacolele sunt precedate sau succedate de dezbateri despre munca și rolul femeii în muzica electronică. Grupul Monika Werkstatt este compus din Gudrun Gut, membru fondator Einstürzende Neubauten și Malaria!, Matador and Madame Bovary, Danielle de Picciotto, membru al trupei Crime & The City Solution și al trupei The Ocean Club, co-fondator al Love Parade Berlin, Beate Bartel, membru fondator EinstürzendeNeubauten și Liaisons Dangereuses, și Islaja, o tânără și talentată muziciană din Finlanda, stabilită în Berlin. Cele patru muziciene vor fi prezente în București, la DokStation, pentru un panel și un performance individual și colectiv, sâmbătă, 16 septembrie, în Club Control.
     La DokStation are loc și premiera filmului The Rolling Stones Olé Olé Olé!: A Trip Across Latin America (2016), un documentar care urmărește turneul The Rolling Stones de la începutul anului 2016, prin zece orașe latino-americane, în timp ce trupa încearcă să susțină un concert în aer liber în Havana, Cuba. Filmul va fi proiectat vineri, 15 septembrie, începând cu ora 20.00, în Parcul Drumul Taberei, fiind precedat de un concert Moonlight Breakfast.
     A doua ediție DokStation, pe lângă atenția specială pentru muzicianul britanic David Bowie, va avea și un Focus Japonia. Trilogia japoneză conține documentare precum Far Western (2016), despre un grup de muzicieni japonezi care își urmează pasiunea pentru muzicile americane, country și blues, într-o călătorie de la de la Tokyo la Nashville, We Don't Care About Music Anyway (2009), o privire către scena muzicală de avangardă din Tokyo, cunoscută pe plan internațional pentru îndrăzneala sa, și Mad Tiger (2015), o poveste în care cei mai buni prieteni din grupul punk-rock Peelander-Z ajung într-un impas atunci când unul dintre ei decide să părăsească trupa.
     Detalii: www.dokstation.ro
(29.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: david bowie, dokstation 2017, dokstation music documentary film festival, monika werkstatt, the rolling stones

Opinii: