REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMihai Grecu – Premiul pentru cel mai bun regizor român la BIEFF 2016


     Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental Bucureşti BIEFF s-a încheiat duminică, 20 martie, la Cinema Muzeul Țăranului Român, după 7 zile de festival, 65 de filme și 4 evenimente speciale.
     Filmele câștigătoare au fost alese de un juriu format din profesioniști precum: Paolo Bertolin, Ulrich Ziemons, Ludovic Chavarot și Xandra Popescu.
     Marele premiu BIEFF 2016, oferit de Institutul Cultural Român (în valoare de 3000 de euro), i-a fost acordat regizorului Scott Cummings, pentru filmul Buffalo Juggalos, prezentat în programul de competiție Urban Rituals.
     Premiul pentru cel mai bun regizor român, oferit de Uniunea Cineaștilor din România (în valoare de 1000 de euro), a fost acordat lui Mihai Grecu, pentru Reflecția puterii.
     Premiul pentru cea mai bună regie, oferit de Cinelab România (în valoare de 1500 de euro), i-a fost acordat regizoarei Zia Anger, pentru I Remember Nothing.
     Premiul pentru cel mai bun concept vizual, oferit de Cinelab România (în valoare de 1500 de euro), i-a fost acordat lui Randa Maroufi, pentru filmul The Park.
     Mențiunea specială a juriului BIEFF 2016 a revenit regizorului Gabriel Abrantes, pentru Freud and Friends.
     Detalii: Bieff.ro


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2016, castigatori bieff, mihai grecu, reflectia puterii film, scurtmetraj experimental

Opinii: