REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMasterclass Cătălin Anchidin: Cum ajung filmele la public


     Cel de-al șaselea masterclass din cadrul Student Hub a avut loc săptămâna aceasta, la POINT, oferindu-ne din nou contextul de a învăța din experiența profesioniștilor din industria cinematografică.
     Și de data aceasta, toate locurile au fost ocupate de studenți și tineri pasionați de cinematografie, doritori să afle mai multe despre cum ajung filmele la public. POINT, noua casă a masterclass-urilor organizate de ADFR prin platforma Student Hub, a găzduit unul dintre cele mai de succes evenimente de până acum, la care au participant peste 70 de studenți și pasionați ai filmului. Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai apreciați oameni de comunicare din industria de film locală, a împărtășit cu cei prezenți din experiența sa profesională descifrând ce înseamnă PR și marketing în distribuția de film, cum comunici ieșind din bulă, cum îți lărgești target-ul, dar și cum faci față eșecului.
     Într-o atmosferă relaxată, participanții au fost încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitatul nostru. Am avut o mulțime de întrebări provocatoare pe care Cătălin le-a întâmpinat cu studii de caz din experiența lui anterioară. Masterclass-ul de luna aceasta s-a încheiat cu o serie de sfaturi practice și utile pentru primii pași în cariera cinematografică.
      Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenović, Adrian Schiop, Mihai Chirilov, Anamaria Antoci și Dana Bunescu.
     POINT este un hub cultural independent, al cărui program explorează creații artistice performative cu caracter interdisciplinar, artă participativă, emergentă, inițiative educaționale și de cercetare a unor problematici de interes general. Misiunea este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat lumea din jurul nostru.
     Detalii: Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc // POINT
(29.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia pentru dezvoltarea filmului romanesc, catalin anchidin, masterclass student hub, point, pr film

Opinii: