REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMasterclass #2: Ivana Mladenović și Adrian Schiop


     Joi, 22 februarie ora 19:00 a avut loc al doilea masterclass organizat de ADFR în cadrul Student Hub, si primul totodată pe 2018. Desfășurat la CINETIC, masterclass-ul i-a avut ca speaker-i pe Ivana Mladenović, regizor si scenarist, absolventă a Secției de Regie a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” și Adrian Schiop, fost profesor de limba romană, jurnalist și scriitor.
     Cei doi speaker-i au vorbit despre cel mai recent proiect al lor, Soldații. Poveste din Ferentari, debutul regizoral în lungmetraj de ficțiune al Ivanei Mladenović bazat pe volumul cu același titlu scris de Adrian Schiop, care spune povestea de dragoste dintre Adi și Alberto.
     Tema celui de-al doilea masterclass a fost „Filmul după carte”.
     Student Hub este o platforma dedicată studenților de film și arte, dezvoltată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, unde se pot găsi informații despre evenimentele organizate de ADFR, în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei locale de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora.
     Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc  este o organizație non-profit, care dezvoltă proiecte și evenimente pentru industrie și publicul cinefil, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea industriei de film românesc într-un puternic producător de film global.
     Fondată în decembrie 2016 de un grup de tinere din domeniul filmului, ADFR își dorește să susțină, să promoveze și să dezvolte industria filmului românesc.
     Detalii: www.romfilmdevelopment.org
(09.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian schiop, asociatia pentru dezvoltarea filmului romanesc, ivana mladenovic, masterclass, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: