REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmMaking Waves continuă turneul american și în 2020


     Filmele românești propuse de Festivalul Making Waves la ediție din 2019 vor fi proiectate și în 2020, în universități și cinematografe din California, Washington, Pennsylvania, Arizona, Massachusetts, Maryland și DC, Illinois.
     Programul cu cel mai mare succes de public a fost Retrospectiva ”The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution”, care, la Film Forum din New York, a fost sold out pentru proiecția variantei restaurate a peliculei Balanța / The Oak, de Lucian Pintilie. Săli pline la Jacob Burns Film Center au făcut și La Gomera / The Whistlers, de Corneliu Porumboiu, Monștri. / Monsters,  de Marius Olteanu, și Mo, de Radu Dragomir.
     Știrea că scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, de Bogdan Mureșanu, a ajuns în primele zece nominalizări la Oscar a adus interes și susținere pentru cineastul român.
     "The Romanians: 30 Years of Cinema Revolution" este inițiat de Making Waves Film Festival & Cinema Projects, produs de Corina Șuteu și Oana Radu, curatoriat de Mihai Chirilov, Corina Șuteu și David Schwartz (Cinema Projects). Susținut de Film Forum New York.
     Turneul american este susținut de Trust for Mutual Understanding, Dacin Sara, Adrian Ghenie, Galeria Plan B, Moebius Gallery, Alexandre Almajeanu & Gentica Foundation și numeroși donatori individuali.
Detalii: makingwaves.filmetc.org
(24.12.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corina suteu, jacob burns film center, making waves 2019, making waves 2020, mihai chirilov, oana radu

Opinii: