REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest: Debbie McWilliams, directoarea de casting la „James Bond”


     Les Films de Cannes à Bucarest organizează a treia ediție a Managing Talents, programul care își propune să intermedieze întâlnirea dintre actori români și prestigioși agenți de casting sau de reprezentare din lume. Conferința Managing Talents va avea loc sâmbătă 27 octombrie, între orele 10:30 și 13:00, la Cinema Pro și va fi urmată de un cocktail de socializare, tot în incinta cinematografului, între orele 13:00 și 13:45.
La conferință vor vorbi Richard Cook - co-organizatorul evenimentului - și agenții de casting invitați la cea de a treia ediție a evenimentului: Debbie McWilliams, Anja Dihrberg și Frank Moiselle.
     Richard Cook este unul dintre fondatorii agenției irlandeze Lisa Richards Agency, creată în 1989 și devenită între timp una dintre cele mai importante din Europa. În portofoliu, alături de actori precum Pierce Brosnan, se află și Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda.
     Debbie McWilliams este una dintre cele mai reputate directoare de casting din lume și a lucrat la distribuția ultimelor 13 filme din seria James Bond. A colaborat cu regizori ca Roman Polanski, Stephen Frears, Anthony Minghella, Sam Mendes, Martin Campbell, Marc Forster, Ron Howard. Este membră a Sindicatului American al Directorilor de Casting și a Academiei Americane de Film.
     Frank Moiselle, director de casting nominalizat de trei ori la premiile Primetime Emmy, a colaborat cu regizori renumiți precum Jim Sheridan, Joel Schumacher, Gillies MacKinnon și Neil Jordan. Și-a început cariera ca asistent de casting pentru filmul The Dead (r. John Huston) și a lucrat pentru numeroase seriale de televiziune, printre cele mai importante numărându-se:Ballykissangel (BBC), The Tudors, The Borgias și Vikings (History/MGM).
     Anja Dihrberg și-a început cariera lucrând pentru teatrele din Viena și Berlin, iar în cinema lucrează din 1995. Și-a fondat propria agenție de casting, în 1997, și a colaborat cu regizorii Olivier Assayas, Cate Shortland, Ralph Fiennes, sau Stefan Ruzowitzky. Recent, a colaborat ca agentă de casting la realizarea filmului Radegund,de Terrence Malick. Agenția ei de casting are sedii în Berlin și Koln.
     Participarea la Managing Talents este liberă în limita locurilor disponibile și este deschisă atât actorilor, studenților la secțiile de actorie, cât și publicului. Doritorii sunt rugați să se înscrie completând formularul de pe site-ul festivalului. Actorii care doresc să înregistreze un self-tape pe baza căruia să aibă șansa de a avea o întâlnire individuală cu agenții de casting sunt rugați să acceseze pașii prezentați pe site-ul filmedefestival.ro, sectiunea Managing Talents. Ediția a treia a Managing talents se concentrează pe actorii care se pot exprima fluent în limbile engleză și germană. Întâlnirile individuale vor avea loc sâmbătă, 27 octombrie, și duminică, 28 octombrie. Richard Cook va selecta pe baza self-tape-ur
ilor trimise de participanți o serie de actori cu care el și agenții de casting vor avea întâlniri, unii dintre cei selectati urmând a primi șansa de a participa la 
Kilkenny Subtitled Film Festival, unde urmează să întâlnească peste 30 de agenți de casting din întreaga lume. Actorii români selectați să participe la KilkennySubtitled Film Festival vor fi anunțați în cadrul galei de închidere a festivalului, duminică 28 octombrie. Evenimentul Managing Talentseste organizat cu sprijinul Credidam Romania.
     Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest este prezentat de Orange România, partener de tradiție al evenimentului. Ediția a noua a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films și realizată în parteneriat cu Ambasada Franței și Institutul Francezdin Bucureşti. Les Films de Cannes à Bucarest este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Naţional al Cinematografiei, Primăria Municipiului București, prin ARCUB,realizat cu sprijinul SACD / Société des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Reprezentanța Comisiei Europene în România, DACIN SARA,CREDIDAM.
Detalii: filmedefestival.ro / facebook / Instagram
(17.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: les films de cannes a bucarest 2018, managing talents les films de cannes

Opinii: