REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLes Films de Cannes à Bucarest 2021: 88 de minute cu Victor Rebengiuc


     Les Films de Cannes à Bucarest a devenit, prin strădania lui Cristian Mungiu, și o sărbătoare a filmului românesc. În afară de filmele prezentate și/sau premiate la Cannes, avem avanpremiere românești, atelierul Managing Talents și evenimente speciale.
     În 2021, invitatul de onoare al festivalului a fost Victor Rebengiuc, actor iubit de cineaști și de criticii de film, dar și de public. Ascensiunea lui profesională a început la Cannes, cu Pădurea spânzuraților, și a continuat cu filmele lui Lucian Pintilie și Moromeții lui Stere Gulea. Fără compromisuri morale sau profesionale, Victor Rebengiuc își păstrează bucuria jocului.
     Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest 2021 a înlesnit o întâlnire a publicului cu actorul, mediată de Cătălin Ștefănescu, realizatorul emisiunii ”Garantat 100%” de la TVR.  
 
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 88 de minute cu victor rebengiuc, catalin stefanescu, les films de cannes a bucarest 2021, victor rebengiuc

Opinii: