REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLe Meilleur de Slon: „Un cămin cultural”, de Irina Botea și Jon Dean


     Un cămin cultural a fost realizat de Irina Botea și Jon Dean în cadrul rezidenței de la Slon, organizată de META Cinema – Fundația Culturală META.
     „Nu este ceea ce am numi un documentar clasic. Este un film experimental filmat pe 16 mm. Am căutat anumite piste și am fost influențați de lucruri precum analiza ritmului sau ideea imaginii ca un ecou. Ne gândeam cum am putea recrea o imagine ca un ecou, cu scopul de a reflecta la felul în care acest cămin cultural să continue. Ecoul este ceva care ajunge la tine, dar nu se oprește acolo, ci merge cumva în viitor. De asemenea, sunetul e foarte important. E un film structural și este structurat în jurul sunetului”, a spus Irina Botea despre film.
     Filmul a fost prezentat pe 3 noiembrie 2018, la Le Meilleur de Slon ediția 2019, care a avut loc la Cinema Elvira Popescu. Tot aici au mai fost proiectate și alte cinci filme realizate în cadrul rezidențelor sprijinite de Fundația Culturală META: Străinul (regia Pip Chodorov, 10 minute), Călătoria lui M. (regia Marguerite Lanz, 12 minute), O seară în atelierul părinților mei (regia Eva Pervolovici, 18 minute), Elephant Song (regia Vojin Ivkov, 15 minute) și Insection (regia Michal Kindernay, 4 minute).
     Evenimentul s-a încheiat cu un Q&A la care au participat: Irina Botea, Jon Dean, Radu Pervolovici, Raluca Elena Doroftei și Iosif Prodan. 
     Raluca Elena Doroftei ne-a povestit mai multe despre platforma culturală Magic Carpets și rezidența de la Slon.
     
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: irina botea, jon dean, meta cinema fundatia culturala meta, raluca elena doroftei, rezidenta slon, un camin cultural film

Opinii: