REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„La Gomera”, distribuit în SUA de Magnolia Pictures


     La Gomera, cel mai recent film regizat de Corneliu Porumboiu, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” la premiile Oscar din 2020. Lungmetrajul se află și pe lista filmelor care pot primi o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film.
     La Gomera va fi distribuit în Statele Unite ale Americii de Magnolia Pictures, care a mai distribuit și alte filme nominalizate la Oscarul pentru film străin în ultimii ani (e.g. The Square și Shoplifters), conform Variety. De asemenea, publicația americană notează că aceasta este cea de-a doua propunere de nominalizare la Oscar pentru Corneliu Porumboiu, prima fiind pentru Polițist, adjectiv. Singurul film românesc care a fost pe lista scurtă a propunerilor pentru o nominalizare la Oscar a fost După dealuri (regia Cristian Mungiu), dar niciun film nu a fost nominalizat.
     La Gomera a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes și premiera națională în cadrul Festivalului de Film Transilvania. Vlad Ivanov este Cristi, un poliţist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia. El ajunge în insula La Gomera (Spania) pentru a învăţa „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt (Țambrea), un traficant aflat în arest la Bucureşti şi singurul din bandă care ştie unde sunt ascunşi banii.
     Detalii: Variety
(27.08.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: corneliu porumboiu, filme romanesti oscar, la gomera film, oscar cel mai bun film international

Opinii: