REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„La danseuse” deschide cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival


     Cea de-a III-a ediție Bucharest International Dance Film Festival va fi deschisă de lungmetrajul La danseuse, în regia lui Stéphanie di Giusto.
     Filmul a avut premiera mondială, anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes, fiind inclusă în secțiunea „Un certain regard”.
     La danseuse / Dansatoarea spune povestea lui Loïe Fuller o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergère (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pioner al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec, dar și frații Lumière. Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan.
     Rolul principal este interpretat de cunoscuta artistă și cântăreață Soko, distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry, Lily-Rose Depp, François Damiens.
     La danseuse/Dansatoarea va fi proiectat în premieră în România, în cadrul Bucharest International Dance Film Festival, pe 7 septembrie la Cinema „Elvire Popesco”.
     Cea mai importantă manifestare cinematografică dedicată producțiilor de dans, BIDFF va avea loc în perioada 7-10 septembrie 2017.
     Detalii: www.bidff.ro // facebook
(19.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucharest international dance film festival 2017, folies bergere, isadora duncan, la danseuse film, loie fuller

Opinii: