REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIon Dichiseanu și Irina Ionescu, invitați la Cineclubul FILM


     Vineri, 2 iunie 2017, ora 19, Sala Eforie a Cinematecii Române din Bucureşti găzduiește cea de-a 16-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, Dincolo de barieră (regia Francisc Munteanu), o adaptare a piesei de teatru „Domnişoara Nastasia” de George Mihail Zamfirescu.
     Invitaţii speciali ai evenimentului, prezentat de criticul şi istoricul de cinema Călin Căliman, sunt actorii Ion Dichiseanu (interpretul lui Vulpaşin din film) şi Irina Ionescu (interpreta domnişoarei Nastasia). La eveniment vor mai fi prezenţi redactorul şef al revistei FILM, criticul şi profesorul de cinema Dana Duma, precum şi redactori şi colaboratori ai publicaţiei editate de UCIN.
     Cineclubul FILM este o serie de evenimente (proiecții speciale cu filme românești remarcabile, prezentate în copii noi sau restaurate şi însoțite de discuții cu invitați) organizată de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista FILM, publicație trimestrială a Uniunii Cineaștilor din România (UCIN). Tariful unic de acces la aceste evenimente este de 3 lei.
(30.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cineclub film, cinemateca romana, dincolo de bariera film, ion dichiseanu, irina ionescu

Opinii: