REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Invitații și juriul FAQiff 2015 (6-10 noiembrie)


     Mai sunt câteva zile până la prima ediție a Feminist and Queer International Film Festival, care se deschide pe 6 noiembrie, la Cinema Studio, cu Pierrot Lunaire, cel mai recent film al lui Bruce LaBruce.

     Regizorul este unul dintre invitații pe care organizatorii îi aduc la București, printre ceilalți fiind Yair Hochner (regizor, producător și director artistic al Tel Aviv International LGBT Film Festival) și Adriana Radu (inițiatoarea proiectului de educație sexuală Sexulvsbarza.ro). De asemenea, în cadrul evenimentului va fi prezentat programul „The Genderbread Kit”, prin care Guvernul Olandez a introdus discuțiile despre identitatea de gen și orientare sexuală în învățământul primar.
     În cele cinci zile de festival, Cinema Studio va găzdui proiecția lungmetrajelor și scurtmetrajelor incluse în competiție. Printre membrii juriului se vor număra: Laurențiu Damian (președintele Uniunii Cineaștilor din România), jurnalista Iulia Popovici, Irina Trocan (critic de film) și Yair Hochner.
     Un interviu cu cei trei selecționeri ai FAQiff, Iulia Voicu, Andrei Luca și Patrick Brăila, poate fi văzut aici.
     Festivalul se desfășoară sub umbrela Asociației TRANSfom, iar din echipa de organizare fac parte specialiști din domenii precum cinematografia, comunicarea, designul și fotografia, în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România, Asociația ACCEPT, Ambasada Israelului la București, Ambasada Finlandei la București, Ambasada Olandei la București, Ambasada Danemarcei la București, Ambasada Spaniei la București, Institutul Cervantes, Love +, Journey PUB, CARE Cafe, Librăria Hecate, Tomboy, Artă la Purtător și Webanderthal.
     Detalii: faqiff.ro



Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei luca, bruce labruce, faqiff 2015, interviu faqiff, iulia voicu, patrick brăila

Opinii: