REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDespre programul competițional cu selecționerii FAQiff, 6-10 noiembrie 2015


     În perioada 6-10 noiembrie 2015, debutează Feminist and Queer International Film Festival. Evenimentul cuprinde două secțiuni competiționale de lungmetraj și scurtmetraj, un maraton de filme experimentale și o serie de conferințe tematice. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Studio din București.
     Selecția pentru programul de lungmetraj este făcută de Andrei Luca și Iulia Voicu, amândoi absolvenți ai Facultății de Film din cadrul UNATC, specializarea Filmologie. Scurtmetrajele înscrise au fost alese de Patrick Brăila, ce are o experiență de 10 ani ca regizor, scenarist și producător creativ pentru Media Pro România.
     Am stat de vorbă cu  cei trei despre criteriile de selecție, ce înseamnă filmul feminist și queer, iar Andrei ne-a făcut o cronică video la filmul de deschidere, Pierrot Lunaire (r. Bruce LaBruce). Patrick a povestit mai multe despre cum au organizat proiecția specială pentru calupul de film experimental și cum au gândit spațiul astfel încât să fie o experiență interactivă.
     Detalii: FAQiff
 
Imagine: Dan Țuculescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei luca, feminist and queer international film festival, iulia voicu, patrick brăila

Opinii: