REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Interviul săptămânii cu Gabriel Spahiu


     În timpul studenției, a trecut ”Podul” (de la Casa Studenților din București”) de la Matematică la Teatru, cu ajutorul lui Cătălin Naum. Dansator în trupa Contemp a Adinei Cezar, absolvent al UNATC, clasa profesoarei Olga Tudorache, Gabriel Spahiu este acum doctor în Arta Actorului și le predă actoria studenților de la regie de film din UNATC. Între timp, participă la experimente teatrale, joacă în filme. Cuvântul-cheie: pasiune. Prieten cu regizorul Radu Jude, joacă în aproape toate filmele acestuia.  În curând, îl vom vedea în 03. ByPass, filmul lui Nap Toader, dar are o apariție specială și în Inimi cicatrizate, al lui Jude.  
     De curînd, s-a mutat cu familia – regizoarea Laura Căpățână-Juller și cei doi fii – la Brașov. Face naveta la București pentru școală, teatru și filme, dar a găsit și acolo lucruri interesante de făcut. Asociația ARTBURG, pe care a înființat-o împreună cu soția, organizează proiecții de documentare și prima ediție a One World România la Brașov. Găsește timp să citească cea mai nouă apariție editorială din domeniul matematicii, o lucrare științifică sofisticată, să joace în scurtmetrajele studenților sau la Teatrul Metropolis.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu
 
(25.04.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 03 by pass film, asociatia artburg, gabriel spahiu, interviul saptamanii cu gabriel spahiu, one world romania 2016 la brasov

Opinii: