REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Claudiu Mitcu


     Claudiu Mitcu a fost invitat la Parlamentul European, în această iarnă, să prezinte un fragment din documentarul Reţeua, ca parte a dezbaterilor privind sistemul de sănătate. Filmul a fost prezentat ca work in progress la One World România 2014. Producţia WeAreBasca, realizată pe baza unei investigaţii jurnalistice a lui Vlad Mixich, e solicitată de mai multe partide şi organizaţii, în diverse ţări europene.
     Până la acest film, parcursul de documentarist al lui Mitcu e marcat de „uşurinţa de a comunica”. A plecat de acasă, din Caracal, la Academia de Studii Economice. Are diplomă, dar nu a profesat niciodată. În vacanţe, s-a angajat ca monteur la TVR, unde a rămas şi după terminarea şcolii. Împreună cu prietenii (Ion Ioachim Stroe, Cătălin Cristuţiu, Dragoş Apetri) a înfiinţat casa de producţie WeAreBasca.
     A început să facă documentar în 2008, când a filmat cu Andrei Butică un bâlci ambulat, în Nisipuri. Apoi au venit către el diverse proiecte - Australia, Circul Vesel, Noi doi, Maria. Toate au fost difuzate de HBO.
     Îi place să-şi ajute prietenii, aşa că a făcut figuraţie în Aferim! – un călugăr cu o gâscă în braţe.
Imagine: Dan Ţuculescu
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: australia claudiu mitcu, circul vesel documentar, claudiu mitcu, documentar romanesc, interviul saptamanii cu claudiu mitcu, maria documentar, reteaua documentar

Opinii: