REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Insyriated” și „Perfetti Sconosciuti”, în premieră la Audience Award Film Festival


     Comedia Complet străini / Perfetti Sconosciuti (regia Paolo Genovese), cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, recompensat cu Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectat în premieră în România pe 22 aprilie, de la ora 18.00, la Audience Award Film Festival.
     Tot în premieră, pe 23 aprilie, de la ora 18.00, va avea loc și proiecția dramei Insyriated (regia Philippe Van Leeuw), câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin, 2017.
     Filmele sunt programate la Cinema Muzeul Țăranului alături de două din titlurile nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun film străin și de o serie de proiecții de film musical în cadrul ediției sing-along a Audience Award Film Festival (21-23 aprilie).
     Mai mult decât un mijloc de comunicare, telefonul mobil a devenit în societatea actuală o adevărată cutie neagră a fiecăruia dintre noi. Perfetti Sconosciuti urmărește jocul periculos al unui grup de șapte prieteni vechi care decid să îşi împărtăşească mesajele, e-mailurile şi apelurile primite în timpul cinei, ținând toți telefoanele pe masă. Filmul va fi distribuit în România de Independența Film, intrând în cinematografe din 28 aprilie.
     Câștigătorul Premiului Publicului la Festivalul de la Berlin 2017, Insyriated prezintă drama războiului din Siria prin povestea unei mame cu trei copii și a oaspeților acesteia rămaşi blocaţi în casă în timpul unui asediu într-un cartier din Damasc.
     Audience Award Film Festival prezintă și două din titlurile nominalizate la Premiul Oscar 2017 pentru cel mai bun film străin. Pe 22 aprilie, de la ora 16.00, este programat Tanna, o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud, și recompensată la Veneția (2015) cu premiul publicului și premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica. Cea mai bună comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) și Premiul Publicului la Edinburgh, filmul suedez A Man Called Ove (regia Hannes Holm) va putea fi vizionat duminică, 23 aprilie, de la ora 15.30, la Cinema Muzeul Țăranului.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(18.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: a man called ove film, audience awards film festival 2017, insyriated film, perfetti sconosciuti film, premiul publicului

Opinii: