REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Ediție specială „sing-along”, la Audience Award Film Festival 2017


     Între 21 și 23 aprilie 2017, Audience Award Film Festival te invită publicul să cânte la Cinema Muzeul Țăranului la o ediție specială sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical recente: La La Land, Once, Mamma Mia!. Cea de-a doua ediție  a festivalului revine cu o selecție de filme premiate de publicul marilor festivaluri ale lumii dar și seri speciale de muzică la Clubul Țăranului din capitală.
     La La Land (regia Damien Chazelle), recompensat cu șase premii Oscar în 2017, printre care cel mai bun regizor, cea mai bună actriță și cea mai bună coloană sonoră, deschide seria proiecțiilor musical. Vineri, 21 aprilie, de la ora 20:00, spectatorii au ocazia să vizioneze filmul cântând, pe versurile celebrei piese „City of Stars” care a adus filmului și Oscarul pentru cea mai bună melodie. Recompensat cu Premiul Publicului la Festivalul de la Toronto, La La Land surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri, Mia (Emma Stone) și Sebastian (Ryan Gosling) în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.  
     Proiecția filmului va fi urmată de un concert special Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vladimir Ivanov și Alex Neagu, la Clubul Țăranului, de la ora 22:00.     
Once (regia John Carney) este la rândul său deținătorul premiului Oscar pentru cea mai bună melodie. Piesa „Falling Slowly” a fost scrisă, compusă și interpretată de Glen Hansard și Marketa Irglova, protagoniștii filmului care „ar putea fi considerat cel mai bun film muzical al generației noastre” după cum aprecia Michael Phillips de la Chicago Tribune. Once a câștigat Premiul publicului la Sundance și la la Festivalul de la Dublin și va fi proiectat la Audience Award Film Festival pe 22 aprilie, de la ora 20:00. Shannon Ceili Band și invitații Ștefan Orheanu și trupa Irish Way  continuă seara irlandeză, de la ora 21:30, la Clubul Țăranului, cu muzică și dansuri tradiționale.  
     Duminică seara, publicul va putea cânta „Honey, Honey", „Dancing Queen", „Voulez-Vous" sau alte piese celebrele ale trupei ABBA, alături de personajele interpretate de Meryl Streep și Pierce Brosnan, la proiecția sing-along Mamma Mia! (regia Phyllida Lloyd). „ABBA-solutely fabulous”, 
scria Daily Mail despre filmul care a fost recompensat cu premiul publicului la People's Choice Awards, 2009 și nominalizat la Globurile de Aur. Filmul este programat pe 23 aprilie de la ora 20:00 și va fi urmat de un Karaoke Party cu melodii celebre din filme, la Clubul Țăranului, de la ora 22:00.
     Detalii: Filmedefestival.ro
(08.04.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: audience award film festival 2017, cinema muzeul taranului, filme de festival, la la land film, mamma mia film, once film

Opinii: