REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la UrbanEye Film Festival 2018


     Festivalul de Film UrbanEye are loc în 2018 între 7-11 noiembrie, reunind filme și evenimente conexe despre viața urbană, design, arhitectură și mediul în care trăim.
     Pentru ediția a cincea a festivalului, pasionații de film, casele de producție sau realizatorii independenți își pot înscrie până pe 30 iulie filmele care au drept tematică viața urbană sau arhitectura. Pot fi înscrise filme de ficțiune, documentare, animații sau filme experimentale, în care oraşul, arhitectura sau viaţa urbană sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă. Cele mai bune filme înscrise vor fi vizionate în cadrul festivalului.
     Este prima ediție a festivalului în care apelul este dedicat producțiilor care au ca temă arhitectura și viața urbană din orice colț al lumii, nu doar România.
     UrbanEye este un festival dedicat celor interesați de înțelegerea mediul în care trăiesc. Filmele, atent selecționate, chestionează aspecte legate de viața urbană și oferă publicului posibilitatea să descopere sau să aprofundeze noi idei și abordări ale acesteia. Înscrierile se pot realiza completând formularul de pe site-ul UrbanEye, secțiunea Call for films.
     De-a lungul celor patru ediții UrbanEye de până acum, programul festivalului a oferit publicului filme despre locuire, patrimoniu, sustenabilitate, design, dezvoltare urbană și multe altele.
Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.
     Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
     Detalii: www.urbaneye.ro
(22.06.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filme despre arhitectura si urbanism, urban eye call for films, urban eye film festival

Opinii: