REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmÎnscrieri la Pustnik, program de rezidență pentru scenariști


     Asociația T.E.T.A lansează a doua ediție a Rezidenței Europene de scriitură PUSTNIK pentru scenariștii din Europa.
     PUSTNIK reprezintă o inițiativă de nișă, singura de acest fel din România, care își propune să creeze un cadru de interacțiune și creație, dedicat celor mai de renume tineri scenariști/regizori din Europa.
     În decursul a șase zile de lucru, între 5 și 12 iunie, într-un cadru plin de istorie - Portul Cultural Cetate, de la Nord de Dunăre - șapte scriitori (trei români și patru internaționali), vor avea ocazia să își dezvolte poveștile de lungmetraj.
     În perioada 25 aprilie - 09 mai 2016, tinerii scenariști din Europa se pot înscrie online, pe site-ul proiectului, iar în urma procesului de selecție realizat de Andreea Borțun (regizor/scenarist) și Bryn Chainey (regizor/scenarist), vor fi selectați șapte scenariști.
     Participanții vor avea sesiuni de scris, proiecții de film românesc și ateliere de scris a căror temă este povestirea orală. De asemenea, ei vor mai asista la un atelier de virtual reality storytelling, în care vor fi discutate transformările pe care formele narative le suportă în tehnologia 360 de grade.
     Programul se va încheia cu o întâlnire cu producătorii români și o sesiune de pitch a poveștilor dezvoltate în cadrul Pustnik.
     Detalii: Pustnik.com // Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia teta, atelier scenaristica, pustnik 2016, rezidenta scenaristi europa

Opinii: