REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmIndie Sales achiziționează drepturile pentru „Să nu ucizi”


     Indie Sales a achiziționat drepturile de distribuție internațională pentru filmul de debut în lungmetraj al Gabrielei Șarga și Cătălin Rotaru – Să nu ucizi. Filmul va avea premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia (12 – 21 octombrie 2018).
     Filmul urmărește povestea lui Cristian, un tânăr chirurg idealist și dedicat profesiei din București. Este singurul pe care-l tulbură moartea neașteptată a pacienților după operații reușite. Cercetând cauzele acestor decese, el face o descoperire șocantă: de ani de zile, spitalul achiziționează substanțe dezinfectante ineficiente. Încercând să facă publică descoperirea, Cristian nu poate să spargă zidul de indiferență. Soția îl părăsește, prietenii și asociații îl marginalizează, iar el se chinuie în van să ajungă la reporteri, miniștri, procurori și investigatori.
     Din distribuție fac parte actorii Alexandru Suciu și Cristina Flutur.
     Să nu ucizi este produs de Adina Sădeanu pentru Axis Media Productions și coprodus de Green Cat Film, compania celor doi regizori, Șarga și Rotaru. Filmul a fost finanțat cu sprijinul CNC, al Televiziunii Române și Zenith Media.
     Detalii: Screendaily.com


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin rotaru, film romanesc premiera, gabi virginia sarga, indie sales paris, sa nu ucizi film

Opinii: