REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Începe Arkadia ShortFest 2018


     Festivalul Internațional Arkadia ShortFest deschide porțile celei de-a 5-a ediții mâine, 15 august, în noul spațiu din cadrul Unbar (comuna Corbu, jud. Constanța). Programul include 4 zile (15 – 18 august) de proiecții de scurtmetraj și lungmetraj, expoziție de artă, dezbateri pe teme culturale și de mediu, ateliere (re)creative pentru copii, workshop-uri despre responsabilitate socială și un masterclass dedicat casting-ului.
     Deschiderea oficială va avea loc miercuri de la ora 20:00, fiind însoțită de vernisajul „Fighting with Mozart!”. Expoziția semnată de Mihai Zgondoiu și curatoriată de Dan Lazea, prezentată sub umbrela Expo ShortFest, va fi deschisă zilnic publicului, pe toată durata festivalului, începând cu ora 10:00. Prima seară de festival aduce în atenția cinefililor Retrospectiva Arkadia – cele patru scurtmetraje premiate în anii trecuți și Cu drag, Van Gogh – primul film „pictat” din industria cinematografică. După miezul nopții se dă drumul la petrecere, cu DJ PINPIN la boxe.
     Joi, 16 august, proiecțiile încep de la ora 21:00 cu secțiunea Focus: VSMU Slovacia, care reunește cele mai bune filme studențești din Slovacia din prezent și continuă la 22:30 cu prima parte a selecției oficiale Arkadia ShortFest, secțiunea necompetițională. De la 00:30 DJ HEFE este responsabil de muzică și distracția până în zori.
     Vineri, 17 august, cei matinali și cu spirit de aventură pot lua parte la Ciclo-Trip Arkadia - excursie cu bicicletele pe traseul Corbu-Săcele-Nuntași-Cetatea Histria. La finalul destinației va avea loc un tur ghidat al Cetății.
     Vineri, 17 august, de la ora 21:00 se reiau proiecțiile secțiunii necompetiționale, iar de la 22:30 va fi decernat Trofeul Arkadia ShortFest 2018. Seria proiecțiilor ediției cu numărul 5 va fi încheiată de lungmetrajul Câteva conversații despre o fată foarte înaltă, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu. Proiecția va avea loc în prezența echipei și va fi urmată de o sesiune de Q&A.      Ultima petrecere care promite disctracție până în zori începe după miezul nopții, iar la butoane se va afla DJ DOBRICĂ.
     Participarea la festival este accesibilă tuturor, în limita locurilor disponibile, în baza biletului de o zi sau a abonamentului de festival. Acestea pot fi achiziționate online de pe Eventbook.ro sau din spațiul de festival, începând cu miercuri 15 august, ora 12:00.
     Detalii: www.arkadiashortfest.ro // Arkadia ShortFest
(14.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arkadia shortfest 2018, cateva conversatii despre o fata foarte inalta film, festival de film corbu, festival de scurtmetraje

Opinii: