REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDezbateri, lecții de prim ajutor și ateliere pentru copii la Arkadia ShortFest


     Programul celei de-a 5-a ediții Arkadia ShortFest include numeroase dezbateri și ateliere, menținând astfel tradiția festivalului de a crea o experiență completă și integrată pentru iubitorii de artă și cultură. Noul spațiu al festivalului, amenajat în cadrul Unbar (comuna Corbu, jud. Constanța) va găzdui între 15 – 18 august, dincolo de proiecții, expoziții și petreceri, trei dezbateri pe teme legate de cultură, mediu și responsabilitate socială, 3 ateliere (re)creative pentru copii, un workshop despre acordarea primului ajutor și un masterclass dedicat celor interesați de industria cinematografică.
     Prima activitate practică din program va avea loc joi, 16 august, de la ora 12:00 – „Lecții de prim ajutor” – și va fi susținută de Oana Brătilă, inițiatoarea mișcării de implicare socială #HaiCuMine, blogger pe teme de importanță socială și co-fondator Mokko Atelier.
     Tot joi, de la ora 19:00, va avea loc și prima dezbatere propusă de Arkadia ShortFest – „Cultura protestului și arta contemporană”, susținută și moderată de Dan Lazea. În timpul dezbaterii se vor căuta răspunsuri despre cum s-a construit în România cultura recentă a protestului și care sunt etapele și actorii relevanți ai acestui proces.
     Vineri și sâmbătă, de la ora 12:00, copiii sunt așteptați la atelierele (re)creative propuse de actrița Iulia Verdeș – „Micul Prinț - lectură interactivă”. Pornind de la celebra povestire a lui Antoine de Saint-Exupéry, cei mici se vor lansa într-o aventură a imaginației și creativității, presărată cu personaje fantastice și idei colorate. În cadrul atelierului, timp de 60 de minute, copiii vor deveni povestitori, desenatori și actori. „Învățarea prin joc este cea mai eficientă și liberă formă de învățare și contribuie la formarea armonioasă a copiilor. Este foarte important ca un copil să aibă la îndemână cât mai multe instrumente prin care să își poată manifesta imaginația, de aceea în cadrul atelierelor pe care le susțin folosesc mereu lectura, jocul și desenul deopotrivă”, a declarat Iulia, formator în educație culturală, cu peste 5 ani de experiență în organizarea de ateliere creative și de dezvoltare personală.
     Vineri, 17 august, de la ora 17:00, toți cei pasionați de industria cinematografică sunt așteptați la masterclass-ul „Casting Call”, susținut de Dan Ursu, director de casting pentru platforma online de casting și talent management: castingTV.ro. Ziua continuă la ora 19:00 cu o nouă dezbatere, de data aceasta propusă de cei de la WWF România – „Protejați sturionii, cel mai de preț dar al Dunării”. Expertul WWF-România, Cristina Munteanu, va povesti despre una dintre cele mai fascinante și periclitate specii de pești migratori din lume și despre eforturile organizației, din ultimii 6 ani, pentru conservarea acesteia.
     Ziua de sâmbătă, 18 august, stă sub umbrela subiectelor pe teme de mediu. De la ora 13:00 începe workshop-ul interactiv pentru copii organizat de WWF România. În cadrul acestuia cei mici au șansa de a deveni exploratori ai Dunării și de a pătrunde mai adânc în lumea tumultoasă a acestui ecosistem. Tot WWF România propune la ora 19:00 o nouă dezbatere – „actionez.ro: Prima platformă online de sesizare a tuturor problemelor de mediu”. Participarea la ateliere și dezbateri este accesibilă tuturor, în limita locurilor disponibile, în baza biletului sau abonamentului de festival.
     Detalii: www.arkadiashortfest.ro
(09.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: activitati arkadia 2018, arkadia shortfest 2018, ateliere pentru copii, festival de film corbu

Opinii: