REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„În pronunțare”, debut regizoral al Mihaelei Popescu, în cinematografe din 7 decembrie  


     Debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu îi aduce în fața publicului pe Dorotheea Petre și Cuzin Toma într-un singur personaj. Filmul va fi difuzat în București și în țară începând cu luna decembrie. 
     ​În pronunțare este o dramă suprarealistă despre un judecător care se confruntă cu cazuri penale comune, un tată muribund și o căsnicie nefericită, ducând permanent o luptă interioară între latura sa animalică și cea rațională.  
     Filmul a fost selecționat la Berlin Critics’ Week în februarie 2018,  iar din distribuția sa fac parte și Olimpia Melinte, Liliana Mocanu, Teodor Corban,  Alexandrina Halic, Ion Arcudeanu, Crenguța Hariton,  Cosmin Pană, Constantin Cojocaru, Ion Grosu, Mădălin Mandin, Francesca Leonte și Laurette Atindehou.   
     O experiență vizuală intensă, filmată de Marius PanduruÎn pronunțare e o călătorie prin culoarele întunecate ale legii interioare, care îl forțează pe personaj să-și confrunte episoadele violente din viața personală. Scenariu, regia și montajul sunt realizate de Mihaela Popescu. Ea este autoarea scurtmetrajului Plimbare, prezent, în 2015, la festivalurile de la Locarno, Brussels, Thessaloniki, Namur, dar și a documentarului scurt On Another Corner, care a avut premiera la Festivalul de film documentar Leipzig.   
     Filmul este produs de Saga Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Motion Picture Management și Raza Studio, cu susținerea Societatății Române de Televiziune și este distribuit în România de Bomb Film Production.  Parteneri: Cinema Muzeul Țăranului Român, Cartierul Creativ Carolina. Parteneri media: Aarc.ro, dinfilme.ro, DivaHair.ro, IQADS, Cinemagia, Cinepub, MovieNews.ro, Radio România Cultural, Revista Psychologies.  
     Detalii: facebook

  
(5.12.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cuzin toma, dorotheea petre, in pronuntare film, mihaela popescu, saga film, yet to rule movie

Opinii: