REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmImaginea One World Romania 2018


     Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania va avea loc în primăvara anului viitor – pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie. 2018 este anul multor aniversări istorice – 100 de ani de la Marea Unire a României și 170 de ani de la Revoluția din 1848.
     One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privește asupra trecutului pentru a înțelege mai bine cum este influențat prezentul.
     Prin imaginea festivalului One World Romania 2018, echipa festivalului a încercat să transpună trecutul - reprezentat idilic -  în realitatea urbană a României secolului 21. Afișul recreează tabloul realizat de C. D. Rosenthal în 1849 – „România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății”. Acum mai bine de 150 de ani, pictorul își imagina o Românie pură, luminoasă și liberă. La 28 de ani de la Revoluția din 1989, noi ne-am gândit la o Românie pe care mulți o neagă sau o ignoră. O țară a extremelor, a cartierelor luxoase așezate lângă terenuri virane inundate de gunoaie, a lipsurilor elementare la nici 10 km de centrul orașelor, a oamenilor fără acces la educație și servicii de sănătate. Așa e realitatea, chiar dacă ea poate fi ușor cosmetizată, ca totul să pară un pic mai luminos. Imaginea ediției One World Romania 11 o are în centru pe actrița și regizoarea Alina Șerban și este realizată de Alexandru Solomon și fotografiată de Valeriu Cătălineanu. Grafica este semnată de Crina Ioana Atanasiu și Adriana Jipa.
     Documentarele și programele One World Romania își propun să arate realitatea de pretutindeni și să stârnească discuții care să crească implicarea societății civile în modelarea viitorului nostru. Echipa de selecție alege pentru voi cele mai interesante documentare din toată lumea. Programul este coordonat de Andrei Rus, care se alătură echipei One World Romania, în calitate de co-director al festivalului.
     Primele abonamente pentru cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania sunt deja disponibile pe site-ul partenerilor festivalului de la Eventbook. În perioada 21-31 decembrie 2017, vor fi puse în vânzare 30 de abonamente „Early Bird Festival Pass” la prețul redus de 70 de lei. Abonamentul „Early Bird” include o sacoșă cu cadouri OWR (DVD din colecție, catalog, insigne, stickere) pe care o veți primi la prima vizită la One World Romania 2018.
 
(24.12.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alina serban, c. d. rosenthal, festival de film documentar si drepturile omului, one world romania 2018, romania rupandu-si catusele pe campia libertatii

Opinii: