REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmul “5 Minute”, în regia lui Dan Chișu, intră în exploatare cinematografică pe 20 noiembrie


     Lungmetrajul 5 Minute, în regia lui Dan Chișu va fi lansat oficial în România pe 20 noiembrie și va fi proiectat în șase cinematografe din țară. 
     În acest an atipic, extrem de dificil pentru industria cinematografică în ansamblul ei, filmul 5 Minute intră în distribuție oficial în toată țara pe 20 noiembrie și va rula în premieră în următoarele cinematografe:
  • Cinema Luceafarul , din Vulcan, județul Hunedoara
  • Cinema 3D - Casa de Cultura – Oravița, județul Caraș-Severin
  • Cinema 3D Luna – Caransebeș, județul Caraș-Severin
  • Cinema 3D Victoria – Petroșani, județul Gorj
  • Cinema Călimani – Toplița, județul Harghita
  • Casa de cultura (Cinema 3D) - Oțelu Roșu, județul Caraș-Severin
     Restul premierelor programate în cinematografele din țară, inclusiv în București, vor fi reluate în funcție de evoluția legislativă referitoare la pandemia de COVID-19 și limitările generate de aceasta.
     În contextul actual, echipa filmului 5 Minute recomandă publicului să consulte canalele de comunicare ale cinematografelor pentru accesul în siguranță la proiecțiile programate. Suplimentar, 5 Minute va beneficia de o avanpremieră online pe 19 noiembrie 2020, disponibilă pentru vizonare în intervalul orar 19:00 – 23:59, pe platforma Cinema Elvire Popesco, în cadrul seriei "Elvire chez vous".
     Biletele la avanpremieră pot fi achiziționate pe portalul EVENTBOOK.
     Proiecția va fi însoțită de o discuție (Q&A) cu echipa filmului, organizată pe pagina Cinema Elvire Popesco. Regizorul și scenaristul Dan Chișu și actorii Mihai Călin, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu, Adrian Titieni și Emanuel Pârvu vor interacționa LIVE cu publicul, într-o sesiune moderată de jurnalista Laura Mușat.
     Pelicula 5 Minute a avut premiera internațională în octombrie 2019, în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, un eveniment reper al lumii cinematografice. Pe parcursul acestui an, filmul a fost nominalizat și invitat la mai multe festivaluri și proiecții speciale, cum ar fi Transilvania International Film Festival - TIFF, Anonimul, Zilele Filmului Românesc de la Chișinău, Serile Filmului Românesc de la Iași, Noaptea Albă a Filmului Românesc, Cinema sub Clar de lună etc.
     Filmul este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și intră într-o altercație violentă cu membrii comunității LGBT prezenți în sală. Presa acuză Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului, în urma căruia un tânăr este rănit și ajunge la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi (Nicu Holban) în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de Liliana Calomfir, o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.
Detalii: 5 minute (Facebook)
(17.11.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: 5 minute film, adrian titieni, dan chisu, mihai calin

Opinii: