REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filmele românești premiate la HyperFest 2016


     În perioada 26 – 30 octombrie 2016, la Cinema Europa din București s-a desfășurat cea de-a XV-a ediție a HyperFest – International Student Film Festival.
     Festivalul a avut un program încărcat de lungmetraje, scurtmetraje, dar și masterclass-uri și workshop-uri tematice susținute de oameni reprezentativi din industria filmului: Napoleon Helmis (regie), Dorotheea Petre (actorie), cea care a și prezentat ceremonia de deschidere, Oana Bucur și Roxana Ioniță (casting), Radu Nicoară (scenaristică), Cristi Toporan (arta virtuală).
     Totodată, în ultima zi de HyperFest a fost proiectat în premieră, în București, documentarul AGERPRES – „Descoperă România cu Peter Hurley”.
     Scurtmetrajele calificate în competiția din acest an au fost foarte apreciate de juriul format din personalități ale cinematografiei românești și profesori ai Facultății de Arte Hyperion. Filmele românești premiate au fost: Toate fluviile curg în mare (regia Alexandru Badea, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc), A While Ago (regia Stela Pelin, mențiune specială la categoria Cel mai bun scurtmetraj românesc), Guilty for Freedom (regia Mihai Adrian Stanciu, mențiune specială - Cel mai bun scurtmetraj românesc), Matei (regia Andreea Simion, mențiune specială pentru Cel mai bun rol – Matei Cojocaru), Ofițer (regia Ștefan Zaharia, premiul publicului). Alexandra Elena Chira, studentă la Universitatea Hyperion, a luat premiul pentru creativitate. Lista completă a filmelor câștigătoare la HyperFest 2016 poate fi citită aici.
     Detalii: Facebook // Hyperion
(02.11.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: dorotheea petre, festival de film studentesc bucuresti, hyperfest studfest 2016, scurtmetraje romanesti

Opinii: