REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Filmele românești de la Festivalul de Film de la Ierusalim


     Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim se va desfăşura în perioada 26 iulie – 5 august 2018, la Cinemateca din Ierusalim.  În acest an, participarea românească la festival va fi asigurată de proiecțiile, în premieră în Israel, a filmelor Nu mă atinge-mă (regia Adina Pintilie) și Fotbal infinit (regia Corneliu Porumboiu).
     La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, experimentând curajos atât la nivel de conținut cât și de limbaj cinematografic, Nu mă atinge-mă este o investigare personală a ideii de intimitate, a nevoii umane de contact autentic. O femeie și doi bărbați aflați în căutarea intimității. Pierdute în imensitatea rece a orașului, singurătățile lor se întâlnesc - întâmplător sau din voia destinului - într-o stranie încercare de contact.
     Fotbal infinit aruncă o privire originală asupra lumii sportului, de data aceasta din România provincială, urmărind tentativa unui oficial de a lăsa lumii moştenire o versiune mai bună a acestui minunat sport. Un funcționar local din Vaslui își pune întrebări despre regulile jocului de fotbal: de ce este terenul dreptunghiular? Să aibă voie jucătorii să alerge pe tot terenul? Există vreun raport intim între fotbal și viață?
De asemenea, în cadrul secțiunii Debuturi, va fi proiectat Luna de miere, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, film produs de Cristian Mungiu.
     Detalii: http://www.jff.org.il/en // www.icr.ro
(23.07.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festivalul international de film de la ierusalim, fotbal infinit film, icr tel aviv, luna de miere film, nu ma atinge-ma film

Opinii: