REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilmele NexT 2017 vin la tine în cartier


     Scurtmetrajele NexT se văd anul acesta și în Bucureștii Noi, Giulești, Pantelimon, Floreasca, Drumul Taberei și Tineretului, în secțiunea NexT în cartier.
     Astfel, NexT 2017 va organiza o serie de proiecții inedite în aer liber, în spațile din apropierea fostelor cinematografe, acum închise. Intrarea este liberă.
     Printre scurtmetrajele proiectate în aer liber este și mult așteptatul calup Oscars Night, care va putea fi văzut în Parcul Tineretului, duminică, pe 25 iunie.
     NexT în Cartier cuprinde o selecție de cinci scurtmetraje din secțiunile competiționale și non-competiționale ale ediției de anul acesta a NexT. Din competiția internațională veți putea vedea Regatul / The Kingdom (regia Francesco Fanuele), despre un bărbat care descoperă că proprietatea moștenită după moartea tatălui său s-a tranformat într-un teritoriu autonom, cu propriile legi și propria monedă. Ana vine acasă (regia Emilian Floareș), selecționat în competiția națională, urmărește aventura unui cuplu proaspăt divorțat, care încearcă să-și ascundă noul statut de fiica lor venită în vacanță acasă. De la NexT Fantasia vine Lespan / Leshy (regia Pavel Soukoup), despre confruntarea dintre Karel, care are grijă de pădure, și Leshy, o creatură deranjată de braconieri. Din secțiunea dedicată Greciei, Prim-miniștrii / The Prime Ministers (regia Stefanos Chachamidis) este despre șase politicieni numiți în această funcție de stat, dar care mor cu toții în decursul unui singur an. În Micile gesturi stângace de tandrețe / Clumsy Little Acts of Tenderness (regia Miia Tervo), inclus în NexT Is Feminist, un tată vrea să-şi arate afecţiunea faţă de fiica sa ducând-o la o spălătorie auto, dar sfârșesc amândoi prin a avea o aventură la raftul de igienă feminină.
     Programul NexT în cartier este organizat de Societatea Culturală NexT în parteneriat cu Arcub și Primăria Muncipiului București.
     Proiecțiile vor avea loc la fostul Cinema Pacea (Teatrul Masca) din Bucureștii Noi (joi, 22 iunie, 21.30), la fostul Cinema Giulești (vineri, 23 iunie, 21.30), fostul Cinema Cosmos din Pantelimon (sâmbătă, 24 iunie, 21.30), la fostul Cinema Floreasca (duminică, 25 iunie, ora 21.30) și la fostul Cinema Favorit din Drumul Taberei (luni, 26 iunie, ora 21.30).
     Detalii: www.nextfilmfestival.ro
(21.06.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinema in aer liber, festival de scurtmetraj bucuresti, next in cartier, oscars night next 2017

Opinii: