REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilme românești la Festivalul Culturii Române de la Cracovia


     Cea de-a X-a ediție a Festivalului Culturii Române de la Cracovia va avea loc între 11 și 14 mai 2017 și va aduce publicului polonez spectacole de teatru, concerte, petreceri, prezentări de carte, ateliere pentru copii și proiecții de filme românești.
     În cadrul festivalului va avea loc și Caravana Filmului Românesc în Polonia, care se deschide vineri, 12 mai, la cinematograful „Pod Baranami”, cu lungmetrajul Câini (regia Bogdan Mirică) și scurtmetrajele Mă cheamă Costin (regia Radu Potcoavă), 4:15 PM Sfârșitul lumii (regia Gabi Virginia Șarga, Cătălin Rotaru), O noapte în Tokoriki (regia Roxana Stroe), Toate fluviile curg în mare (regia Alexandru Badea), Pipa, sexul și omleta (regia Ana-Maria Comănescu) și Mamă, tată, vreau să vă spun ceva (regia Paul Mureșan).
     Caravana Filmului Românesc în Polonia a mai ajuns anul acesta la Toruń şi la Rzeszów, urmând să continue în oraşele Łódź, Białystok şi Varşovia. Alte filme românești care vor fi prezentate în timpul festivalului sunt Box (regia Florin Șerban) și Două lozuri (regia Paul Negoescu).
     Detalii: ICR
(06.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caini film, doua lozuri film, festivalul culturii romane la cracovia 2017, filme romanesti polonia, institutul cultural roman varsovia, scurtmetraje

Opinii: