REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmFilm + a primit finanțare europeană pentru următorii trei ani


     Conceput ca laborator de lucru pentru tinerii cineaști, care au nevoie sa-și termine proiectele de scutmetraj, și anunțat ca proiect în interviul pe care ni l-a acordat Paul Negoescu în urmă cu mai mulți ani, Film + este acum funcțional. După trei ediții cu finanțare minimă de la Administrația Fondului Cultural Național și CNC, organizatorii au primit sprijin european de la Europa Creativă – Programul Media, așa cum a anunțat Alex Trăilă, unul dintre membrii echipei.
     Producțiile selectate în 2017 și finalizate prin Film + au fost proiectate la Cinemateca Union, fiind anunțate și filmele aflate în lucru în cadrul laboratorului, pentru 2018. În afară de sprijin pentru producție și post-producție, tinerii cineaști vor primi și sprijin în promovarea scurtmetrajelor la festivalurile naționale și internaționale.
     Unul dintre cele 15 filme finalizate în cadrul programului din 2017 a fost The Good Flirt, scris și regizat de Lari Gligor și Iulian Stanciu.
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu  
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alex traila, film plus laborator, iulian stanciu, lari gligor, paul negoescu

Opinii: