REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmInterviul săptămânii cu Paul Negoescu


     A terminat regie de film la clasa profesorilor Laurenţiu Damian şi Dinu Tănase şi a rămas preparator la facultatea din UNATC. A debutat în lungmetraj cu O lună în Thailanda (Premiul TIFF pentru debut în 2013 şi Premiul FIPRESCI la Sofia) pe un scenariu scris de prietenul şi colegul de studii Vlad Trandafir. Cei doi, împreună cu alţi tineri cineaşti, producătorul Radu Stancu, actorii Andrei Mateiu şi Sînziana Nicola, se implică în realizarea proiectelor cinematografice ale fiecăruia. Experienţa de producător independent l-a condus către o propunere legislativă pentru încurajarea oricărui tânăr realizator de film.
Îi place să se implice în promovarea unor idei şi a unor proiecte noi, aşa că a iniţiat un film omnibus, Love Bus, alcătuit din 5 poveşti de dragoste care se petrec în 5 cartiere bucureştene. Regizorii celor 5 scurtmetraje sunt foştii lui studenţi de la UNATC, care debutează astfel, şi filmul este în cinematografe.
Acum lucrează la un scenariu de lungmetraj şi regizează scurtmetraje, pentru că “sunt poveşti care cer o anumită durată de film”, iar un regizor trebuie să lucreze tot timpul. 
 

  Imagine: Iulia Voicu
(25.08.2014)

Cuvinte cheie: film independent, film romanesc, love bus, o luna in thailanda, paul negoescu

Opinii: