REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmExpoziție ”Margareta Pâslaru – Longevitate creatoare”


     Margareta Pâslaru se află în cel de-al 63 an de carieră artistică, iar Muzeul Municipiului Bucureşti o omagiază prin organizarea unei expoziții retrospective. Margareta Pâslaru este o figură emblematică a lumii artistice românești, cântăreață, compozitoare, actriță de teatru și film, realizatoare TV și radio.
     Expoziția intitulată Longevitate creatoare, își propune să valorifice cariera de excepție a Margaretei Pâslaru, un artist complet și complex, prezentând publicului larg de la afișe, premii, discuri, medalii, lucrări de pictură, propriile creații vestimentare, purtate de artistă în timpul concertelor sale cât și în aparițiile de la TV. Se adaugă două busturi: unul realizat de marele sculptor Cornel Medrea, ce o suprinde pe artistă în tinerețe, iar un altul realizat de bunicul Margaretei, renumitul sculptor Ion Dimitriu Bârlad, care a studiat la Academia Julian de la Paris. Toate aceste obiecte au fost donate de artistă către Muzeul Municipiului București.
     Expoziția propusă de Muzeul Municipiului București este deschisă la Palatul Suțu, din data de 26 februarie 2021, începând cu orele 10:00.
 
(17.03.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: margareta paslaru, muzeul municipiului bucuresti, palatul sutu

Opinii: