REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmExperimentat în România: BIEFF 2015 la ICR


     La începutul lunii decembrie, Bucharest International Experimental Film Festival a avut o proiecție specială cu scurtmetraje românești care au făcut parte din programul BIEFF de-a lungul timpului. Evenimentul s-a petrecut la Institutul Cultural Român din București și face parte dintr-o serie de astfel de vizionări, care a debutat pe 29 noiembrie cu un calup de scurtmetraje despre problema refugiaților și va continua în luna ianuarie a anului 2016.
     La ICR, ne-am întâlnit cu Ozana Nicolau, directoarea executivă a festivalului, și am vorbit despre cum a crescut producția de film românesc experimental în ultimii cinci ani și profilul regizorilor care se înscriu – în ce măsură experimentele vin de la studenți, amatori sau profesioniști –, dar și despre proiecțiile tematice din decembrie 2015 și ianuarie 2016 și despre cum poate spațiul de expunere să influențeze receptarea filmului.  
     BIEFF 2016 se va desfășura în luna martie, iar cei interesați de industria filmului, care vor să învețe cum se organizează un festival, se pot înscrie în programul de internship, până pe 5 ianuarie.
 

     Calupul de scurtmetraje românești a fost urmat de o discuție cu Simona Deaconescu, regizoarea filmului Silent Places, și cu Dragoș Trăistaru, unul dintre cei trei realizatori ai Death by Diamonds and Pearls. Moderatorul a fost Andrei Tănăsescu.
 

Imagine: Dan Țuculescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bieff 2015, death by diamonds and pearls scurtmetraj, dragos traistaru, ozana nicolau, silent places short

Opinii: