REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Dublu” are premiera internațională pe 5 iulie, la Karlovy Vary IFF 2016


     Cel mai important eveniment cinematografic din Cehia, dar și din Europa Centrală și de Est, Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary debutează astăzi.
     La Gala de Deschidere din această seară va participa și celebrul actor Willem Dafoe, care va primi trofeul Crystal Globe pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale.
     În cadrul prestigiosului festival va avea loc și premiera internațională a lungmetrajului de debut al tinerei regizoare Catrinel Dănăiață. Dublu a fost inclus în competiția „East of the West”, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau la al doilea film. În cadrul competiției sunt selectate producții din Europa Centrală și de Est, Balcani, Grecia, Turcia, dar și din țări ale fostului bloc sovietic.
     Premiera internațională este programată pe 5 iulie, ora locală 16.00, la Karlovy Vary Municipal Theatre. Evenimentul va avea loc în prezența actorilor Maria Dinulescu și Dorian Boguță, a regizoarei Catrinel Dănăiață, directorului de imagine Pătru Păunescu, producătorului Gabi Antal dar și a membrilor din echipa de producție a filmului.
     Participarea românească de la Karlovy Vary este susținută de Centrul Național al Cinematografiei și ICR Praga.
     Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este considerat un festival de categoria A, alături de evenimente precum Cannes, Berlin, Veneția, San Sebastian, Moscova, Montreal, Shanghai sau Tokyo. În fiecare an, în cadrul Festivalului de la Karlovy Vary sunt prezentate peste 200 de filme din toată lumea.
     În România, filmul rulează zilele acestea în cinematografe, fiind distribuit de microFILM.
     Detalii: Facebook
 

 
(01.07.2016)

Cuvinte cheie: bogdan dumitrache, catrinel danaiata, double film, dublu film, karlovy vary film festival 2016, muzica mai presus de orice

Opinii: