REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmLungmetrajul „Dublu” intră în cinematografe pe 17 iunie


     Lungmetrajul Dublu, regizat de Catrinel Dănăiață, va avea premiera pe marile ecrane din România pe data de 17 iunie, fiind distribuit de microFILM.
     Filmul de debut al tinerei regizoare este o producție Abis Studio, în coproducție cu Hi Film Productions, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
     Dublu spune povestea lui George, un arhitect aproape de succes, cu o relație aproape eșuată și o viață aproape sufocantă.
     Din distribuție fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguță, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Ștefana Samfira.
     „Dublu este un film septic, care vorbește despre depresie, izolare și lipsă de maturitate,” declară Catrinel Dănăiață. „Este inspirat din realitatea care ne înconjoară și  mai ales din faptul că de cele mai multe ori detalii insignifiante din viață devin adevărate celule negre care ne transformă în persoane depresive și lipsite de apărare. Povestea lui George poate fi povestea oricăruia dintre noi. Mai devreme sau mai târziu criza vârstei de mijloc ne va lovi pe toți,” adaugă regizoarea.
     Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Borțun și Catrinel Dănăiață, imaginea poartă semnătura lui Pătru Păunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnată de Grigore Pușcariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producător a fost Gabi Antal, iar coproducător Ada Solomon.
     Detalii: Facebook
 

 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bogdan dumitrache, catrinel danaiata, dublu film, maria dinulescu, premiera romaneasca

Opinii: